Eat2Run onderzoek

Hardlopers gezocht voor Eat2Run onderzoek
Hardlopen is gezond, maar helaas kan hardlopen ook leiden tot blessures en andere klachten. Peesblessures en buikklachten zijn veel voorkomende problemen onder hardlopers, die zowel voor, tijdens als na het hardlopen kunnen optreden. Voeding speelt waarschijnlijk een belangrijke rol bij beide problemen. In het “Eat2Run” onderzoek van Sport Medisch Centrum Papendal, Ziekenhuis Gelderse Vallei (SportsValley) en Wageningen Universiteit wordt onderzoek gedaan naar de rol van voeding bij de ontwikkeling, de behandeling, en het voorkómen van peesblessures en buikklachten.

Help jij mee?
De onderzoekers zijn op zoek naar hardlopers die twee online vragenlijsten willen invullen, een over loopgedrag en het al dan niet optreden van peesblessures en buikklachten, en een voedingsvragenlijst. Je kunt meedoen als je 18 jaar of ouder bent en je tenminste 1x per week hardloopt. De onderzoekers zijn nadrukkelijk op zoek naar zowel hardlopers zonder als mét peesblessures en buikklachten.

Deelnemers die beide vragenlijsten volledig hebben ingevuld ontvangen (indien gewenst) informatie over hun voedingsinname. Daarnaast ontvangen deelnemers die beide vragenlijsten hebben ingevuld kortingsbonnen die (online) te besteden zijn bij Futurumshop én Runnersworld Ede. Ten slotte worden een aantal aantrekkelijke prijzen verloot, zoals een hardloophorloge en een paar hardloopschoenen.

Meer informatie over, en aanmelding voor deelname aan het onderzoek kan via onderstaande link naar de website van het Eat2Run onderzoek.
https://www.wur.nl/nl/artikel/Eat2Run-onderzoek.htm


Terug naar nieuws
Rabobank VolkerWessels Hemink Groep Sans online De Jong & Laan Curess Olympia Coop Sportvoeding webshop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten