Start met wandelen voor de Diepe Hel Holterberg wandeltocht 2019

Start met wandelen voor de Diepe Hel Holterberg wandeltocht 2019

Vorig jaar oktober vond de eerste editie plaats van de 10 kilometer ZorgSaam Diepe Hel Holterberg wandeltocht. Het was een groot succes vonden zowel de deelnemers als de organisatie en daarom zal op zondag 27 oktober de tweede editie plaatsvinden, waarbij gewandeld wordt over alleen deze dag verkeersvrije Toeristenweg.

Denkt u nu: “10 kilometer wandelen? Ik moet er niet aan denken, ik kan nog geen kilometer volhouden maar het lijkt me toch wel heel leuk!” Dan is dit uw kans! Ook vorig jaar waren er onder de 70 deelnemers die meededen met deze training mensen die in juni nog geen kilometer konden wandelen maar toch de tocht hebben volbracht. Dit kwam doordat ze op tijd zijn begonnen met een beproefd trainingsschema, goed werden begeleid en elkaar enorm gestimuleerd hebben. Dit jaar zal er wederom een wandeltraining onder begeleiding plaats vinden met als doel om de ZorgSaam Diepe Hel Holterberg wandeltocht te kunnen volbrengen.

Het ‘starten met wandelen programma’ Kuier deur de Diepe Hel kan je net dat zetje geven om wat meer te gaan bewegen. Doordat er heel rustig gestart wordt, is dit wandelprogramma juist geschikt voor mensen die nu nog weinig tot niet bewegen.

Informatieavond 26 juni bij Zorgsaam
Op woensdag 26 juni om 19.00 uur is er een informatie avond bij ZorgSaam aan de Koemaste 2c in Hellendoorn over de wandeltrainingen. Hier krijgt u uitleg over de trainingen, wat u er zelf voor moet doen, zijn de wandelbegeleiders aanwezig en krijgt u tips van een fysiotherapeut, schoenenspecialist en een dietist. Tevens is er dan de mogelijkheid om vragen te stellen.


Holten 
Vanaf 8 juli wordt in Holten 16 weken heel geleidelijk aan de omvang van de wandeltrainingen uitgebouwd. Daardoor zijn deelnemers in staat op 27 oktober mee te doen aan de ZorgSaam wandeltocht van de Diepe Hel Holterbergloop. “Om mensen die nu nog weinig of niet bewegen voldoende tijd te geven om zich rustig voor te bereiden op de 10 kilometer lange wandeltocht, starten we vroeg met de trainingen, vanaf 8 juli” vertelt Marian Freriks, één van de organisatoren van Kuier deur.” “Behalve aandacht voor het uitbouwen van de conditie vinden we het belangrijk ook te werken aan de vitaliteit, zodat de kwaliteit van het leven wordt vergroot. Daarom organiseren we diverse presentaties tijdens het trainingsprogramma. Het gaat erom dat mensen ervaren en leren om een vitale manier van leven vol te houden” volgens Freriks.


Nijverdal en Hellendoorn
U kunt vanaf 1 juli samen met anderen 17 weken lang onder begeleiding trainen vanuit vier verschillende locaties in Nijverdal, Hellendoorn of Haarle. Daarmee heeft u ruim de tijd om heel geleidelijk aan te trainen voor deze unieke wandeltocht die op zondag 27 oktober zal worden georganiseerd.

Data: 1 juli – 25 oktober 2019

Dag

Starttijd

Locatie

Begeleider

maandag

13.30

Zwembad Het Ravijn Nijverdal

Jo Hobert

dinsdag

19.00

Camping Noetselerberg Nijverdal

Wilma Scholten

woensdag

19.00

ZorgSaam Koemaste 2c Hellendoorn 

Joke Hegeman en Ina Ditsel

vrijdag

09.00

Herberg De Pas Molenweg 2 in Haarle

Joke Hegeman en Ina Ditsel

maandag

09.00

Fysio Pro, Schoolstraat 27 in Holten

 

woensdag

19.00

Hockeyclub Holten, Aaltinksweg 1B Holten

 

vrijdag

09.00

Tennisclub Holten, Valkenweg 6 Holten

 

LET OP: de kick off op maandag 8 juli is vanaf Hockeyclub Holten-Rijssen, Aaltinksweg 1b in Holten. 
Vanaf 15 juli starten de maandagtrainingen wel vanaf Fysio ProWandelbegeleiders gezocht
We zijn nog op zoek naar vrijwillige wandelbegeleiders die zelf ervaren wandelaar zijn en enthousiast zijn om anderen te begeleiden. Wandelbegeleiders krijgen van ons een korte opleiding zodat ze goed voorbereid de groep kunnen begeleiden. 

Meer informatie of aanmelden?
www.kuierdeur.nl


Terug naar nieuws
Rabobank VolkerWessels Hemink Groep Sans online De Jong & Laan Curess Olympia Coop Sportvoeding webshop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten