Wandelbegeleider worden

Wandelen-met-oefeningen-Urban-Walking2-AdobeStock-Photographee.eu_

Is wandelen uw grote hobby en lijkt het u leuk andere mensen in beweging te krijgen? Meld u aan als wandelbegeleider voor de tocht: Kuier deur…de Diepe Hel!

Bij het hardloopevenement de Diepe Hel Holterbergloop wordt in 2018  voor het eerst een wandeltocht georganiseerd. Hiervoor zoeken we wandelbegeleiders die het leuk vinden om een groep te begeleiden bij de wandeltrainingen die we in aanloop naar het evenement organiseren.

De wandeltocht van 10 kilometer vind plaats op zondag 28 oktoberen is uniek. Immers, de route over de toeristenweg is slechts één keer per jaar  verkeersvrij. De start van de wandeltocht is in Holten en de finish ligt in het centrum van Nijverdal.

 

De wandeltocht is voor iedereen. Echter, met een 16 weeks trainingsprogramma streven we er naar ook minder actieve en sportieve mensen in beweging te krijgen door het wandelen.  Wij willen hen laten ervaren dat bewegen de kwaliteit van leven kan verbeteren. Wandelen is daar bij uitstek geschikt voor!

 

Om het gezamenlijke doel van de minder actieve en sportieve mensen en van ons te bereiken wordt er een “start met wandelen” programma aangeboden.  Voor deze groep wordt in de voorbereidingsperiode, van 9 juli-26 oktober, elke doordeweekse ochtend  om 9.00 uur een wandeltraining aangeboden op één van de in totaal vijf beweeghaltes in de gemeente Hellendoorn en -op dit moment-  twee haltes in de gemeente Rijssen-Holten.
De trainingen duren in de beginperiode 60 minuten en lopen vanaf september op tot 1,5 uur.
Wij zoeken vrijwilligers die plezier halen uit het begeleiden van deelnemers tijdens de wekelijkse wandeling in de periode juli-oktober 2018, zodat we samen de wandeltocht op 28 oktober volbrengen.

 

Wat verwachten we van u?
De wandelbegeleider is in staat om wekelijks een wandeling voor te bereiden en vervolgens de deelnemers te begeleiden. Hierbij wordt er van de wandelbegeleider verwacht dat er aandacht is voor veiligheid en dat er sprake is van geduld, compassie, en het creëren van groepsgevoel.

  • We streven de begeleidingsgroep zo groot te maken, dat vervanging mogelijk is wanneer iemand een keer verhinderd is.
  • Wanneer u 16 weken teveel vindt kunt  u zich ook samen met 1 of meer personen aanmelden als wandelbegeleider en samen een ochtend voor uw rekening nemen. Op die manier verdeelt u de weken onder elkaar en is het voor u wellicht wel haalbaar. 

We zoeken personen die:
– Zelf lichamelijk actief zijn
– Sociaal- en communicatief zijn ingesteld
– Voldoening kunnen halen om een ander te laten ervaren dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot

Locaties en dagen waarvoor we begeleiders zoeken:

Gemeente Hellendoorn 
Maandag: ZorgSaam Hellendoorn Koemaste 2c, Hellendoorn
Dinsdag: Nijverdal, De Wilgenweard, Sportlaan 6, Nijverdal
Woensdag: Marle, buurthuus Leemkamp, Leemkampweg 2b, Marle
Donderdag: ZorgSaam Nijverdal, Godfried Bomanstraat 32, Nijverdal
Vrijdag: Haarle, de Pas, Molenweg 2, Haarle

 

Gemeente Rijssen-Holten
Woensdag: Fysiotherapie Holten, Schoolstraat 27, Holten (voorzien)
Woensdag: Fysiotherapie Jansen, Roelof Bosmastraat 39b, Rijssen

 

Wat bieden wij u aan?
Om goed voorbereid aan deze nieuwe vrijwilligerstaak te beginnen bieden wij u een korte opleiding aan waarbij de benodigde informatie en vaardigheden worden bijgebracht. Daarnaast krijgt u van ons een mooi arrangement met startbewijs en ontbijt voor de wandeltocht op zondag 28 oktober. Maar het mooiste is de voldoening om samen met de wandelgroep die u begeleid heeft te finishen in Nijverdal!

 

Heeft u belangstelling om alleen of samen met één of meer vrijwilligers deze wandelgroep te begeleiden? Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

In alle gevallen kunt u contact opnemen met de coördinator, Marian Freriks
Email: info@diepehelholterbergloop.nl
Telefoonnummer: 06-55912307