Diepe Hel Holterbergloop op zondag 25 oktober 2020 gaat door in aangepaste vorm

Salland zorgverzekeringen en Ocon - Diepe Hel Holterbergloop op zondag 25 oktober 2020!

Gelukkig gaat de 33ste editie door in een aangepaste vorm
Inschrijving gaat zondag 2 augustus open

Na maanden van coronaperikelen en afgelaste evenementen is er ook iets positiefs te melden. Stichting Diepe Hel Holterbergloop heeft besloten om alleen op zondag 25 oktober het hardloopevenement in een aangepaste vorm door te laten gaan. ‘Er zullen drie afstanden van start gaan in Nijverdal: Sans-Online 6km, Hemink 10km en de VolkerWessels halve marathon. Dat betekent dat wij op zaterdagavond 24 oktober deze editie geen nightrun organiseren’, vertelt Hans Stokvis, voorzitter van de organisatie. De inschrijving start online op zondag 2 augustus om 09.00 uur. 

 

Aangepast programma
Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een andere Diepe Hel Holterbergloop worden dan anders. ‘Zo zullen start en finish van elkaar gescheiden worden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte voor alle deelnemers. Ook zal de start gefaseerd plaatsvinden. Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vragen we aan alle inschrijvers een verwachte eindtijd op te geven. Op die manier kunnen we iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start’. De Hemink 10 km zal dit jaar een heen en weer parkoers zijn zonder busvervoer. Dit jaar is de Diepe Hel Holterbergloop geen wedstrijd maar een prestatieloop. Er is geen prijsuitreiking met bloemen en podium. Wel zal er op basis van netto eindtijd een uitslag bekend worden gemaakt. ‘Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en is het mogelijk om een speciaal loopshirt te bestellen’. Dit jaar zullen alle startnummers worden opgestuurd aan de deelnemers. 

 

Ook nog een nieuwe wandelafstand
Sinds 2018 is De Diepe Hel Holterbergloop gestart met de Zorgsaam 10 km wandeltocht Kuier Deur de Diepe Hel. Vanaf dit jaar is voor de echte wandelfans ook mogelijk om een wandeltocht van 20 km te maken. De 20 km wandelaars starten om 07.00 uur en de 10 km wandelaars om 08.00 uur. Zowel de start als de finish is in Nijverdal. Beide routes maken een prachtig rondje en zullen geen gebruik hoeven maken van busvervoer. Dit jaar is er voor de deelnemers geen mogelijkheid gebruik te maken van een gezamenlijk ontbijt. Maar alle horecagelegenheden in het mooie Nijverdal zullen deze vraag zo goed mogelijk proberen in te vullen. 

 

Gezond en fit blijven met de clinics
Binnenkort zullen ASV Atletics en AV Holten ook weer clinics aanbieden voor deelnemers die goed voorbereid aan de start van de Diepe Hel Holterbergloop willen staan. Voor de organisatie betekent dit dat er een compleet ‘nieuw’ evenement met andere routes wordt georganiseerd. ‘Daar gaan wij met z’n allen heel hard mee aan het werk. Dat doen we in nauw overleg met alle vrijwilligers, instanties en gemeente. We hopen er samen met deelnemers een prachtige editie van te maken. Want op dit moment is het belangrijker om gezond en fit te blijven dan een zware prestatie te leveren’, aldus Hans.  

 


Terug naar nieuws
Rabobank VolkerWessels Hemink Groep Sans online De Jong & Laan Curess Olympia Coop Sportvoeding webshop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten