Een stralende editie met veel afwisseling!

Een stralende editie met veel afwisseling!

32e editie van de Diepe Hel Holterbergloop

 

Zaterdag 26 oktober vond de tweede editie van de Sans-Online Night Run 6 km plaats. ‘Het was dit jaar geen heen-en-weer parcours, maar een ronde door en rondom Holten. Nog meer afwisseling dan vorig jaar’, licht Hans Stokvis toe. Eén en al spektakel, met als letterlijke klap op de vuurpijl een vuurwerkshow verzorgd door Vuurwerkstore Holten. Pim Bakker won de tweede Sans-Online Night Run met een tijd van 18:53. Yvonne Meijer kwam als eerste vrouw, net als vorig jaar, over de finish met een tijd van 23:00.

 

Zondag 27 oktober stonden de Hemink 10 km, VolkerWessels Halve Marathon en Rabo Kidsrun op het programma. ‘Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, perfect wandel- en hardloopweer’.

 

Ruim 400 wandelaars kwamen vroeg uit de veren om mee te lopen met de ZorgSaam 10 km Wandeltocht. Zij genoten van vergezichten en een autovrije Holterberg in prachtige herfsttinten. Na afloop stond er een heerlijk ontbijt op hen te wachten bij Bakkerij & Lunchroom Nijkamp.

 

Het koningsnummer, de Hemink 10 km, is dit jaar gewonnen door Enos Kakopil met een razend snelle tijd van 29:41. Eerder deze maand won hij ook al de 20 km van Parijs. Bij de vrouwen was Carolyne Biwott de snelste met een tijd van 34:26.

 

De allerkleinsten onder ons waren goed vertegenwoordig tijdens de Rabokids Run. ‘Er deden maar liefst 170 kids mee deze editie. Het is goed om te zien dat er zoveel nieuwe aanwas is’, vertelt Hans Stokvis.

 

De VolkerWessels Halve marathon werd voor de derde keer op rij gewonnen door Wouter Jansen met een tijd van 01:14:57. Als geboren en getogen Holternaar was het een echte thuiswedstrijd voor Wouter. Bij de vrouwen stond Annel Lameijer op het hoogste podium met een tijd van 01:34:47.

 


Terug naar nieuws
Rabobank VolkerWessels Hemink Groep Sans online De Jong & Laan Olympia Coop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten