Zeer geslaagde 33e editie van de Diepe Hel Holterbergloop

Zeer geslaagde 33e editie van de Diepe Hel Holterbergloop
‘Het was weer een feestje!’, aldus Hans Stokvis de voorzitter van de Diepe Hel Holterbergloop. ‘De deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en organisatie hebben genoten van een geslaagde editie in Nijverdal’.  


Het sportieve weekend startte met de Sans-Online 6,5 km Nightrun om 20.30 uur op zaterdagavond 30 oktober op het Henri Dunantplein. Het dreigde letterlijk te verregenen maar gelukkig viel het op het moment suprême mee. De feestpret was er in ieder geval niet minder om en in de Rabobank Bedrijvenlooptent werd na afloop nog gezellig gefeest. ‘’Het was echt geweldig, supergaaf. Ik sluit mij er volledig bij aan’, aldus berichten die via social media binnenstromen. De vuurwerkshow was de kers op de taart voor de hardlopers die in het donker de 6,5 km liepen. Winnaar van de Sans-Online Nightrun was Martijn Oonk met een eindtijd van 21.26 minuten. Bij de dames kwam Aniek Mars uit Raalte met een eindtijd van 26.12 minuten als eerste over de finishlijn.  


Jonge atleten en G-loop
Op zondag net na de middag startte de jonge atleten van de Rabo Kids Run 1 km. Ruim 200 kinderen stonden te trappelen aan de start en rende twee of drie rondjes door het centrum van Nijverdal. In de categorie 10 t/m 12 jaar won Per Bakker en in de categorie 4 t/m 9 jaar Lennard Kooiker. Nieuw in deze editie van de Diepe Hel Holterbergloop was de G-loop van 400 meter. Uiteindelijk was Tobias Silverentand die de finish haalde van de 400 meter met een tijd van 01.09 minuten. Na afloop waren de G-atleten aanwezig bij de ondertekening van Rabobank die zich als partner heeft verbonden aan de Special Olympics Nationale Spelen Twente 10 t/m 12 juli 2022. De Special Olympics waren dit jaar ook het goede doel. De deelnemers hebben een gezamenlijk bedrag gedoneerd van € 3.060,-.


Genieten van de sfeer op de Holterbergloop

Op zondagmiddag vlak na elkaar waren de hardlopers van de Hemink 10 km en VolkerWessels Halve Marathon aan de beurt. ‘We hebben echt genoten van een perfecte temperatuur met een klein zonnetje en ook nog eens een geweldige omgeving’, aldus een enthousiaste finisher van de Hemink 10 km. Winnaar van het koningsnummer de Hemink 10 km was Fabian ten Kate met een eindtijd van 32.08! De snelste dame was Silke Jonkman met 34.17 minuten. Op de VolkerWessels Halve Marathon was Nick Zwienenberg als eerste over de eindstreep met een spectaculaire eindtijd van 1 uur en 10.02 minuten. Bij de dames eindigde Arenda Könnecke-Scherpenkate als eerste met 1 uur en 28.49 minuten.

Zorgsaam 10 en 20 km wandeltocht
De weersomstandigheden waren vandaag perfect. De eerste wandelaars stonden al om 06:30 uur klaar om hun stempelkaart op te halen. Iedereen had er zin in! Met name het parcours viel erg in de smaak. Dit jaar was er in tegenstelling tot 2 jaar geleden een rondwandeling uitgestippeld. “Wij vonden het een prachtig afwisselende route” aldus een enthousiaste deelneemster. Doordat de zon uiteindelijk toch nog doorbrak keek je prachtig uit over de heide, met een mooie ochtend dauw. Dit jaar was er, naast de al bekende gezichten veel nieuwe (jonge) aanwas. Zowel jong als oud waren vertegenwoordigd. “Ik wandel hier iedere zondagochtend, maar dan is er best veel verkeer. Vandaag kon dat in alle rust doordat de berg is afgesloten” vertelde een wandelaar. 

Rabobank Bedrijvenloop
Belangrijk onderdeel van de Diepe Hel Holterbergloop is de Rabobank Bedrijvenloop. Veel sponsors, partners en andere bedrijventeams hebben samen met collega’s zich in het zweet gewerkt op de diverse afstanden. De Bedrijvenlooptent was beide dagen goed gevuld en men genoot van een buffet en borrel met collega’s en andere bedrijven uit de regio.


Sans-Online 6 km:                  Hemink 10 km                        VolkerWessels Halve Marathon
1. Reggedok                           Zorgsmaam                             VolkerWessels
2. Zorgsaam                           VolkerWessels                        Hemink Groep
3. VolkerWessels                   DeJong&Laan                          Salland Zorgverzekeringen


Terug naar nieuws
Curess
Hemink Groep VolkerWessels Sans online Het Notarieel Reggeborgh Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten