Voldoende clinics en trainingen ter voorbereiding van de Diepe Hel Holterbergloop

De 31e editie vindt plaats op zaterdag 27- en zondag 28 oktober Het begint al bijna een traditie te worden! De clinics van ASV Atletics, AV Holten, De Zonsopkomstloop en nu ook nog nieuw de vitaliteitstrainingen voor de wandeltocht.

ASV Atletics Nijverdal vanaf zaterdag 1 september
Vanaf zaterdag 1 september start ASV Atletics uit Nijverdal met wekelijkse looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop op zaterdag 27 oktober of zondag 28 oktober. Middels 9 looptrainingen word je goed voorbereid op de Diepe Hel Holterbergloop. De trainingen bestaan uit: warming-up, dynamische loopoefeningen, rompstabiliteitsoefeningen, loopscholing, intervallen op baan of bos/heuveltraining, cooling down. De startlocatie van de looptrainingen is iedere zaterdag bij de atletiekbaan aan de Van Heerdtweg 5. Als de startlocatie elders (bos/heide) is, wordt dit van te voren gemeld. De start is om 9.00 uur.

AV Holten vanaf 5 september
Vanaf woensdag 5 september is het mogelijk om te trainen in groepsverband voor de Diepe Hel Holterbergloop. Als je al iets kunt hardlopen is prettig. Verder zijn de trainingen voor alle niveaus. Het is geen ‘start to run’ training. Iedere week op woensdagavond van 20.00 tot +/- 21.15 uur kun je terecht aan de Meermanskamp van AV Holten. We starten met een inloop en rek&strek oefeningen. Daarna gaan we over tot loopscholing met twee kerntrainingen. Tot slot gaan we uitlopen met coolingdownoefeningen. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de vereniging om deel te nemen aan de clinics.

Trainen voor de Zorgsaam 10 km Wandeltocht Kuier Deur… de Diepe Hel
Denk je nu: “10 kilometer wandelen? Moet er niet aan denken, ik kan nog geen kilometer volhouden…” Dan is dit de kans! Je kunt vanaf 9 juli 2018 samen met anderen 16 weken lang onder begeleiding trainen, op 5 locaties in de gemeente Hellendoorn en 3 locaties in de gemeente Rijssen-Holten. Daarmee heb je ruim de tijd om heel geleidelijk aan te trainen voor deze unieke wandeltocht, die op 28 oktober wordt georganiseerd.

Zonsopkomstloop zaterdag 15 september
Op zaterdagochtend 15 september kunnen alle vroege vogels onder ons zich verzamelen om 07.00 uur op de Holterberg. ‘De clinic of parcoursverkenning wordt geleid door Marian Freriks uit Nijverdal’, vertelt Hans Stokvis voorzitter. Marian is zevenvoudig Nederlands Kampioen hardlopen, met haar bedrijf Runspiration geeft zij diverse trainingen. ‘Op een autovrije Holterberg met opkomende zon en fluitende vogels is de Zonsopkomstloop een prachtige beleving om te ervaren’.


Terug naar nieuws
Rabobank VolkerWessels Hemink Groep Sans online De Jong & Laan Curess Olympia Coop Sportvoeding webshop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten