voor de ZorgSaam wandeltocht Kuier deur...de Diepe Hel

Het is bijna zover! 28 oktober, Kuier deur.. de Diepe hel! Met dé dag in het zicht, is het goed om alvast na te denken over de voeding. Wat ga je eten? En drinken? En wanneer?

Afgelopen donderdag 11 oktober heeft (Sport)Diëtist Jorien Brinkers een aantal deelnemers al van tips en adviezen voorzien. De belangrijke punten vind je hieronder op een rij.

Ontbijt
Goed ontbijten is van belang! Hierdoor krijg je voldoende energie en goede voedingsstoffen binnen om lekker te kunnen lopen, en krijg je minder snel trek. De dag begint vroeg, maar probeer toch echt een ontbijt te nemen (ook al heb je een ontbijt gereserveerd na de wandeltocht!) Je kan hierbij denken aan havermout/brinta pap met wat fruit, maar een licht ontbijt zoals een schaaltje yoghurt en een stukje fruit is ook prima. 

Voldoende drinken!
Neem een flesje water mee en wen jezelf aan om tijdens de tocht ieder kwartier een paar slokken water te nemen. Zo voorkom je uitdroging wat de wandeltocht zwaarder maakt.

Eet weinig of geen suikerrijke tussendoortjes onderweg
Producten als ontbijtkoek, snoepjes of witte broodjes zorgen voor een snelle suikerpiek, maar vervolgens ook een suikerdip! Hierdoor raak je sneller vermoeid. Goede tussendoortjes zijn bijvoorbeeld een stuk fruit, een snee volkorenbrood met beleg of wat snackgroente.

Herstel
Neem altijd een herstelmaaltijd na het bewegen. Doordat je je spieren hebt uitgedaagd en belast, zijn ze beschadigd. Om dit goed te herstellen is het belangrijk na de wandeltocht voldoende eiwit en een klein beetje koolhydraten te nemen. Denk hierbij aan een schaaltje kwark met een stuk fruit.

Namens Diëtistenpraktijk Voedingconditie, heel veel succes!

Terug naar nieuws
Rabobank VolkerWessels Hemink Groep Sans online De Jong & Laan Curess Olympia Coop Sportvoeding webshop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten