Sportvoeding

Deelnemen aan de Diepe Hel Holterbergloop is een geweldige ervaring. Of je nou deelneemt aan de 6, 10 of halve marathon; het is een van de mooiste wedstrijden van Oost-Nederland. Maar deelnemen aan ‘De Diepe Hel’ vraagt ook veel van je lichaam. Dus bereid je goed voor. Onze partner SportvoedingWebshop.com helpt jou optimaal voorbereid aan de start te staan. Als specialist weten zij als geen ander hoe je het maximale uit je wedstrijd kan halen. En, net zo belangrijk, hoe je snel kan herstellen na de wedstrijd of na een zware training. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus zorg ook dat naast voldoende training en goede schoenen, dat óók je voeding op orde is. Sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis helpt je hierbij. Hij schreef een artikel en maakte een handige video met nuttige tips. Doe er je voordeel mee, zodat je goed voorbereid aan de start staat.

SPORTVOEDING VOOR, TIJDENS EN NA DE INSPANNING

Het gebruik van sportvoeding kan je indelen in 3 fasen, namelijk Voor, Tijdens en Na de inspanning. Voor een 5km run kies je voor een andere strategie dan voor een halve marathon.

Het een kan niet zonder het ander. Net zoals goede schoenen nodig zijn, is ook het gebruik van sportvoeding voor halve en hele marathon lopers van groot belang. Het kan het verschil maken tussen lekker trainen of plat gezegd naar de mallemoeren gaan. Er is veel onbekendheid als het gaat om sportvoeding in relatie tot hardlopen. Als marktleider en absolute specialist in sportvoeding kunnen wij je helpen met professionele adviezen. Zelfs als je een 5km of een 10km wedstrijd loopt kan sportvoeding al bijdragen aan een betere prestatie of sneller herstel. Ga je een halve marathon lopen, dan bestaat er geen twijfel; het gebruik van sportvoeding voor hardlopen biedt vele voordelen. Je zal niet alleen sneller worden, maar je zorgt ook voor een sneller herstel van je lichaam na een zware inspanning.

De kunst is: gebruik de Juiste sportvoeding op het Juiste moment in de Juiste hoeveelheid. Maar hoe doe je dat? Wij zijn ervoor om je te helpen. Zodat je optimaal van je sport kan genieten. Ons eigen merk SportvoedingWebshop.com is van de hoogste kwaliteit. Geen concessie aan kwaliteit. Al onze kennis en ervaring zit erin verwerkt. En we leveren zonder tussenschakels als distributeurs en winkels. Dit scheelt enorm in prijs. Maar het belangrijkste: jou voorzien van de beste brandstof en adviezen die er zijn.

 

6 -10 KM RUN SPORTVOEDING ADVIES

Een snelle 6-10km lopen? 

Je kan nóg harder gaan door vooraf een Guarana SHOT te nemen. Dit is dé finale knaller dat veel gebruikt wordt op de langere afstanden. En tevens bij de kortere afstanden als een 5km. Je kan het op de korte 5km afstand vooraf innemen. Hoe? Neem de Guarana SHOT 5 minuten voor de start in. Trek het scheurlint los, en drink de 30ml Guarana SHOT leeg. Ready om te vlammen! Ben je een 10km loper? Gebruik het dan na 5km. 

 

Fit blijven na je trainingen? 

Overweeg dan herstelvoeding. Het verschil tussen het wel of niet gebruiken van herstelvoeding is echt merkbaar. Wil je fit blijven en snel herstellen na een inspanning? Dan zijn er twee opties. Je kan Recovery Drink nemen na een echt zware inspanning of na de wedstrijd. Voelt je training minder zwaar aan? Maar wil je wel fit blijven? Gebruik dan Diet Protein na deze lichtere training. Als je Diet Protein gebruikt zal je merken dat je veel sneller zal herstellen. Neem de hersteldrank bij voorkeur binnen 30 minuten na je inspanning. Je kan hiervoor een shakebeker gebruiken. Of thuis bereiden met een staafmixer of blender.

 

HALVE MARATHON SPORTVOEDING ADVIES

Full speed een halve marathon lopen betekent goed voorbereid aan de start staan. Hiervoor heb ik enkele tips. Ten eerste; in de voor-fase kan je al de nodige winst behalen. Het product Carbo Loader zorgt ervoor dat je de inspanning veel makkelijker kan volhouden. Het gebruiksadvies van Carbo Loader op een halve marathon is 1 bidon 60-90 minuten vooraf. Mix de Carbo Loader poeder met water of meng het door de yoghurt. Mixen, rustig opeten of opdrinken en je zal merken dat je de inspanning veel makkelijker kan volhouden. Eet daarnaast een koolhydraatrijke maaltijd. En zorgt dat je vooraf voldoende drinkt. Minimaal 500-750ml voordat je van start bent gegaan. Dat kan water zijn of onze Isotone sportdrank Iso Drink.

Twee sportvoedingsproducten tijdens de halve marathon run adviseer ik om te gebruiken. Loop je een hele snelle halve marathon, kies dan voor het gebruik van de Gel Drink en de Guarana SHOT. Verdeel deze twee producten over de halve marathon afstand. Waarbij je eerste de Gel Drink neemt en als tweede product de Guarana SHOT finale knaller.

Is een snelle eindtijd niet je belangrijkste doel? Dan kan je ook kiezen voor eerst een Energy Bar en daarna een Gel Drink. Ook in dit geval de twee producten verdelen over je halve marathon afstand.

10 EXTRA TIPS:

 1. Hoe neem ik mijn sportvoeding mee?
  Goede vraag! Hiervoor hebben wij diverse running accessoires ontwikkeld. Een startnummerband, zodat speldjes niet door je mooie running shirt gaan. Maar ook de meest verkochte belt, namelijk de Elastic Belt. Zéér handig om je Gel Drink en Guarana SHOT in mee te nemen. In het elastische deel kan je ook je sleutels kwijt of je telefoon.

 2. Ik ben gevoelig voor kramp. Kan je hier wat aan doen?
  Jazeker! Ben je gevoelig voor kramp? Gebruik dan de Magnesium Shot. Drink daarnaast ruim voldoende. Als je gevoelig bent voor kramp is het aan te bevelen om naast water vooraf al 500ml Isotone sportdrank te drinken. Iso Drink is een zeer hoogwaardige drank. Je krijgt ook Iso Drink aangereikt tijdens de pauzeposten. De kleur van je urine dient licht geel van kleur te zijn. Dan ben je voldoende gehydrateerd. De Magnesium SHOT neem je 15 minuten vooraf.

 3. Ik wil nog wat gewichtsverlies realiseren in aanloop naar het event. Heb je tips?
  Zonder twijfel. Gebruik Diet Protein! Een onvergelijkbaar product in spierbehoud en gewichtsverlies. Je kan bijvoorbeeld je ontbijt vervangen door Diet Protein of je lunch. Voeg vers fruit toe, mix het en drink je maaltijd. Laat je inspireren door de Diet Protein video.

 4. Moet ik water drinken of sportdrank?
  Water is niets mis mee! Echter, water bevat géén energie en géén elektrolyten. Als je sport op een lage intensiteit volstaat water. Is de inspanning hoog? Kies dan voor het gebruik van een sportdrank. Iso Drink is dan een geschikte. Naast koolhydraten en elektrolyten, bevat het ook aminozuren. Kleine deeltjes van eiwitten dat ervoor zorgt dat de verzuring minder snel toeslaat en dat je het langer kan volhouden.

 5. Ik merk dat ik ‘zware benen’ heb na een training. Kan ik hier wat aan doen?
  Ai…! Het kán zijn dat je niet optimaal herstelt bent. Of nog erger, je bent oververmoeid over zit tegen overtraindheid aan. Af en toe zere benen is geen probleem. Maar het mag niet langer dan 3 dagen aanhouden. Je bent zo goed als je laatste herstel. Verzorg je lichaam goed en neem na een zware inspanning een hersteldrank. Recovery Drink na een zware inspanning en Diet Protein na een wat lichtere inspanning. Je zal merken dat je veel sneller zal herstellen.

 6. Is het mogelijk om live advies te ontvangen?
  Yes! Dat kan in ons mooie Experience Center in Zenderen. We zijn geopend van dinsdag – vrijdag van 10:00 – 18:00 uur. Kom langs. Alleen of met je sportvrienden. Een bezoek meer dan waard!

 7. Ik wil nog meer weten…
  Dat is mooi. Want daar zijn wij voor. We hebben veel kennis in huis. Maak er gebruik van. Kom langs of stuur je email met vraag naar info@sportvoedingwebshop.com

 8. Staan jullie onderweg en bij de finish?
  Inderdaad! Als partner van de Diepe Hel Holterbergloop zie je ons bij de finish. Kom een drankje scoren of pak een bekertje Iso Drink onderweg. Net als de organisatie doen wij er alles aan om jou optimaal te voorzien.

 9. Hebben jullie geen handig pakket ofzo?
  Zeker wel! Het speciale Halve Marathon pakket is erg geschikt. Voor de 5 & 10km lopers kan je de producten uit het Halve marathon pakket ook los en per stuk bestellen.

 10. Je sprak over een advies video?
  Klopt! Om het makkelijk te maken heb ik een video gemaakt. Mocht je op een rustig moment wat tijd over hebben? Check dan de Hardloop Advies Video met nuttige tips.

 

Ik hoop je te zien bij de Diepe Hel Holterbergloop. Succes met je trainingen. En geniet van het prachtige event!

Sportieve groet, namens ons gehele team,

Henk-Jan Koershuis | sportvoedingsdeskundige

Ocon Salland Zorgverzekeringen
Rabobank Sans online VolkerWessels Hemink Groep De Jonge & Laan SignDirect Coop Konijnenbelt Sportvoeding webshop Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten