Het evenement

Diepe Hel Holterbergloop: Een betoverend paars avontuur voor harloper en wandelaar.

BELEEF de DIEPE HEL HOLTERBERGLOOP, door het hart van de Sallandse Heuvelrug één van de mooiste natuurgebieden in Nederland en Overijssel. Genieten van de natuur met een sportieve uitdaging voor iedereen (verschillende disciplines). Samen organiseren, samen sporten en samen (na)genieten! De Diepe Hel Holterbergloop is een naam die nieuwsgierigheid wekt. Dit prachtige stukje natuur, gelegen in het hart van Overijssel, Nederland, herbergt een schat aan natuurlijke schoonheid en biedt een uitdagend avontuur voor zowel hardlopers als wandelaars. 

Waarom is er gekozen voor een paarse huisstijl voor de Diepe Hel Holterbergloop? Deze keuze is niet willekeurig, maar geworteld in de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Elke zomer transformeert de heide zich in een zee van paarse bloemen. De paarse kleur symboliseert de weelderige heidevelden die het parcours omringen en de prachtige ecosystemen in deze regio.

De naam Diepe Hel Holterbergloop heeft ook betrekking op een ander opvallend kenmerk: de aanzienlijke hoogteverschillen die hardlopers en wandelaars tijdens hun avontuur tegenkomen. Op het moment dat je boven op de berg staat heb je door waarom het de Diepe Hel heet. Er is een dalingspercentage van 10 procent en als je verder loopt is er ook een stijgingspercentage van 10 procent. Deze uitdagende hoogteverschillen vragen om aanzienlijke inspanning en zorgen voor een waar avontuur voor degenen die de uitdaging van de Holterberg aangaan.

Diepe Hel Holterbergloop is meer dan alleen een fysieke uitdaging. Het is ook een viering van de natuur en de unieke schoonheid van de Holterberg. De paarse huisstijl herinnert deelnemers en toeschouwers eraan dat dit evenement draait om meer dan alleen sport: het is een eerbetoon aan de weelderige heidevelden, de uitdagende hoogteverschillen en de geest van avontuur die de Holterberg kenmerken. Het benadrukt dat Diepe Hel Holterbergloop een bijzondere plek is waar de natuurlijke wereld en menselijke inspanning samenkomen in een harmonieuze en betoverende ervaring.

Vroege Vogels Zonsopkomtsloop
Ervaar de magie van de vroege ochtend tijdens de Zonsopkomstloop. Op een rustige route, vrij van verkeer, kun je genieten van de frisse ochtendlucht, het getjilp van vogels en de opkomende zon. Bovendien is dit een uitgelezen kans op het parcours te verkennen voor de volgende evenementen. De bijeenkomst begint vroeg in de ochtend, gevolgd door een gezamenlijke warming-up, waarna je op je eigen tempo kunt beginnen met lopen. Na de sportieve inspanning staat er een gezamenlijk ontbijt voor je klaar!

Het Notarieel Wandeltochten
Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of een recreatieve wandelaar bent, iedereen is welkom om deel te nemen aan de Het Notarieel  Wandeltocht.
Op zaterdagavond, direct na de start van de Nightrun hardloopwedstrjd start de wandeltocht over 6 km, over hetzelfde parcours als de Nightrun. Na afloop van de sportieve activiteiten kun je in de feesttent nog even doorgaan met de afterparty.
 
Op zondagochtend zijn er 2 beschikbare afstanden, namelijk 10 of 20 kilometer, zodat je de prachtige locaties van de Sallandse heuvelrug kunt verkennen. Na de wandeling op zondag heb je de mogelijkheid om tegen een kleine bijdrage te genieten van een uitgebreid ontbijt.

Nightrun in Holten
Hardlopen in het donker, met opzwepende muziek en sfeervolle verlichting. De Sans Online Nightrun van 6 kilometer is een levendig evenement. Het startschot klinkt ’s avonds in het centrum van Holten. Na afloop van de sportieve activiteiten kun je in de feesttent nog even doorgaan met de afterparty.


Overige afstanden hardloopwedstrijd
Op zondag kun je mee doen aan de Curess Kidsrun, de Heroes Run (G-loop), de Hemink 10 km en de VolkerWessels Halve Marathon.

https://www.flynth.nl https://www.salland.nl
https://www.overijssel.nl VolkerWessels Hemink Groep Curess Sans online https://www.koersoost.nl/ https://www.reflexbedrijfskleding.nl/ Het Notarieel https://www.landal.nl/parken/twenhaarsveld https://www.landal.nl/parken/landgoed-de-hellendoornse-berg https://www.opjebest.nu Gemeente Hellendoorn Gemeente Rijssen-Holten